Winok staat voor ambachtelijk gebrande koffie. Langzaam gebrand in kleine hoeveelheden. Dat proef je.

Herkomst koffie

Achter elke koffie zit een verhaal. Over de boer, zijn familie. Zijn trots. Daar gaan we graag naar op zoek. Bij Winok kopen we onze koffies aan via onze partner This Side Up omdat ze volledige transparantie bieden over de hele productieketen.

We engageren ons om op lange termijn met dezelfde boerenfamilies of coöperaties samen te werken en de oogsten te prefinancieren tegen een vaste overeengekomen prijs. Dit biedt financiële zekerheid voor de boer.

Het branden van koffie

We branden onze koffie te Laken op een gereviseerde Probat P12 uit de jaren ’60. Voor elke origine ontwikkelen we een eigen specifiek smaakprofiel. Om maximale versheid te garanderen branden we kleine hoeveelheden met veel passie en geduld.

De filter roasts zijn iets lichter ontwikkeld waardoor de fruitige toetsen en de typische aroma’s verbonden aan het terroir intact blijven, met minder body tot gevolg.

Shop Filter

Bij espresso roasts gaan we voor een langere ontwikkeling waardoor de van nature aanwezige suikers karamelliseren en we meer naar chocolade, gegrilde noten en gedroogd fruit op zoek gaan. Dit zorgt voor een vollere dikkere body. 

Shop Espresso

Meer info nodig? We adviseren je graag over de ideale zetmethode.